İlk Yardım Sertifikası

forklift ehliyeti fiyatları

T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk yardım sertifikası

İş Kanununa göre on ve üzeri personel istihdam eden işletmelerde belirli oranda ilkyardımcı personel çalıştırılması zorunludur.

İlk yardım yetki belgelerimizi inceleyebilirsiniz.

Bu oran şu şekilde belirlenir;

İşyeri ağır ve tehlikeli işler kapsamında ise: Her on personelinin birine “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış “İlkyardımcının bulundurulması zorunludur.

Tüm kurum ve kuruluşlarda: Her yirmi personelinin birine “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış “İlkyardımcının bulundurulması zorunludur.

İlk yardımcı bulundurmayan işyerlerine: İlkyardımcı bulundurmayan kurum ve kuruluşlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 295 inci maddesi hükmü doğrultusunda işlem yapılır.

İlk yardım eğitim süresi: Eğitim toplam 16 saatten ibaret olup, iki gün sürer.

İlk yardım eğitimine kimler katılır: Bu eğitime katılmak için özel bir şart aranmaz. İlk yardım eğitimi alacak kişinin sadece okur-yazar olması yeterlidir.

İlk yardım eğitimi için gerekli olan evraklar: Kayıt olmak için kimlik fotokopisi ve iki adet resim yeterlidir.

İlk yardım eğitimi nedir?

Kişinin yaşamsal fonksiyonlarının devamlılığını sağlamak, kişinin sağlığının bozulmasını önlemek ve iyileşme sürecini kısaltmak için; Hayatı tehdit eden bir hastalık, kaza veya yaralanma gibi durumlarda, tıbbi müdahaleye kadar yerinde gerçekleştirilen ilaçsız tedaviler “İlk Yardım” olarak tanımlanmaktadır. İlk yardım ve acil yardım farklı kavramlardır.

İlk yardım sağlayan kişiler bu konuya aşina olmalıdır; Bilinçsiz müdahalelerin sonuçlarını ortadan kaldırmak bir tercihten çok bir gereklilik olarak görülüyor. İlkyardım eğitimini tamamlayan ve ilkyardım yapmaya hak kazanan kişiler ilkyardım unvanlarını 3 yıl süreyle korurlar.

ilk yardım eğitimi; Kişiye hasta ya da yaralı adına anında ve bilinçli müdahale etme niteliği kazandıran Sağlık Bakanlığı onaylı kurumlar tarafından yürütülen bir eğitimdir. İlk yardım eğitim merkezleri tarafından düzenlenen ilk yardım kurslarının ardından yapılan sınavlarda başarılı olan adaylar ilk yardım sertifikası almaya hak kazanıyor. Bu sertifika; İlk Yardım Belgesi de denir.

İlk yardım eğitiminin amacı nedir?

İlk yardım sertifikası ve eğitiminin amacı, acil hasta/yaralı veya kazalarda hayatı kurtaracak temel bilgileri ve donanımları genişletmektir. İlk yardım eğitimi, bir kişiyi ani bir sağlık sorunu, hasar veya kazaya müdahale edebilmesi için gerekli olan temel bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefler. Bu eğitim, sağlık hizmetlerine profesyonel müdahalenin gelmesi için geçen süredeki hayati önemi vurgular.

İlk yardım eğitimini almak, doğru müdahaleyi yapabilmek ve hayat kurtarmak için çözümler kazanma fırsatı sağlar. İlk yardım eğitimi, solunum problemleri, kalp krizi, yaralanmalar, yanıklar, hastalar, ani hastalıklara ilk müdahale tekniklerini öğretir.

İlk yardım eğitimi, insanların kendi güvenliklerini koruyarak, acil durumlar karşısında etkin ve hızlı bir şekilde tepki vermesini sağlar.