Manlift Operatör Belgesi ve Manlift Ehliyeti Nasıl Alınır?

forklift ehliyeti fiyatları

Manlift yani asansör olarak da adlandırılan kişisel kaldırma platformları maksimum çalışma yüksekliği 15 metre ve maksimum yük kapasitesi 250 kg’dır. Manliftin birçok çeşidi mevcuttur. Çalışma şekli ve iş ihtiyacına göre üretilen manliftlerden istediğinizi tercih edebilirsiniz. Hafif makaslı, makaslı, dikey ve mafsallı manlift çeşitleridir.

Yer üstünde üretilen; cephe operasyonundan depolanan eşyaların taşınmasına kadar birçok alanda kullanılabilen kaldırma ekipmanları, tasarımları gereği dikkatli ve dikkatli kullanılması gereken araçlardır. Yerçekimine dayanıklı vinçler kullanırken tehlike riskini en aza indirmek çok önemlidir. Bu nedenle asansör işletmecilerinin işletmeci belgesi alması gerekmektedir. Aşağıda manlift ehliyeti nasıl alınır detaylıca anlattık.

Manlift Operatör Belgesi Alan Operatörün Görevleri Nelerdir?

İşletme izni, ehliyet sahibi olma zorunluluğuna ek olarak, operatör yolcu asansörü kullanma kılavuzunda yer alan güvenlik talimatlarına kesinlikle uymalıdır.

Ana görevler:

  • İş sağlığı ve güvenliği için önlemler almak
  • İşin yapıldığı zeminin kontrolü
  • Günlük kontrol
  • Düzenli bakımın zamanlamasını takip etmek

Manlift Operatör Belgesi ve Ehliyeti Nereden Alınır?

Özel iş makinalarında lisanslı kurslar için sadece Milli Eğitim Bakanlığından asansör işletmeciliği belgesi, lisansı alınabilir. Kurs sonunda teste tabi tutulan operatör adayları, başarılarını takip eden 40-45 gün içerisinde sertifikalarını alabilirler. Operatör, lisansı ile bir belgeyi işletmelidir; aksi halde araç trafiğine açık bir yolda çalışamaz.

Manlift Operatör Belgesi Alan Operatörleri İçin İpucumuz

Manlift firmaları, şüphesiz tüm yolcu asansörlerimiz için ayrıntılı kullanım talimatları sunmaktadır. Ayrıca makinelerimizi kullanacak operatörlerle de iletişime geçmek isteriz:

  • Kullanacağınız kaldırma platformunun modelinin iş yüküne, taşınacak yükün taşıma kapasitesine ve ulaşılacak yüksekliğe göre seçilmesine dikkat ediniz.
  • Daha önce başka makinelerle deneyiminiz olsa bile, Manlift makinelerini kullanmadan önce kullanım kılavuzundaki güvenlik önlemlerini ve çalıştırma talimatlarını dikkatlice okuyun, anlayın ve uygulayın.
  • Kullanım kılavuzunu makinenin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edin ve daima yanınızda bulundurun.
  • Makinenin kendisini, ortamı ve zemini kullanırken güvenlik talimatlarına uyulması zorunludur.
  • Makinayı kapasitesi dahilinde kullanınız.
  • Hizmet ömrünü uzatmak için düzenli bakımı geciktirmeyin.
  • Garanti süresi boyunca ve sonrasında, Manlift müşteri hizmetlerimiz her zaman hizmetinizdedir.
  • Makinenin tipi, seri numarası ve çalışma saatleri ile ilgili Manlift i satın aldığınız servisinize ulaşabilirsiniz.
  • Sarf malzemeleri veya yedek parça siparişi verirken, değiştirilmesi garantili ve kusursuz çalışan orijinal parçalar elde etmek için kullanım kılavuzunu ve parça kataloğunu kullanabilirsiniz.

Manlift Eğitimi

Manlift kullanma eğitimi alıp, manlift operatörü olmak isteyen veya bu mesleği daha önce icra etmiş kişileri yetiştirmeye ve sınav sonuçlarına göre sertifika vermeye yetkili Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel inşaat mühendisliği lisanslı kurslarından biridir.

Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı olmadan hiçbir eğitim kurumu açılamaz ve inşaat mühendisliği dersleri de Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel eğitim kurumlarıdır. Farklı kurslar.

Özel iş makinaları konusunda ileri eğitim ve asansör ehliyeti alırken sürücü belgesi alabileceğiniz tek belge iş makinaları kurslarında edinilen ehliyettir.

Karayolu trafik yönetmeliğine göre araç trafiğine açık bir otoyolda Manlift Operatör Belgesi almış manlift operatörünün iş makinelerini kullanacak kişilerin işletme iznine sahip olmaları gerekmektedir. Tekerlekli inşaat makineleri için sürücü belgesi kullanılabilir.

Aksi takdirde bir kaza veya olumsuzluk durumunda ehliyetin ehliyetsiz olduğu kabul edilerek asansör işletmecisini ve işvereni zor durumda bırakmaktadır. Yeni bir ehliyet türü ile çalışma izni, ehliyetin arka yüzündeki 12. satırda bir kod şeklinde not edilir. Bu kodlar, operatörün lisans sınıfına göre farklılık gösterir.